Nodig:
87 g melk
87 g slagroom
35 g eierdooiers
16 g suiker
1,6 g gelatine
173 g clementinepuree
102 g halfopgeklopte slagroom
oranje voedingskleurstof
Sea Breezegelei:
1 gelatineblaadje
45 g cranberrysap
20 g rozepompelmoessap
5 g limoensap
15 g wodka
Pâte de fruits:
1 dl bloedsinaasappelpuree
20 g glucose
75 g suiker
sap van 1 citroen
5 g pectine
Tuiles:
100 g perenpuree
30 g poedersuiker
oranje voedingskleurstof
Breng melk en slagroom aan de kook, meng de eierdooiers met de suiker. Giet de hete melk op de dooiers en laat al roerend indikken tot 83°C. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de crème. Laat afkoelen tot 20°C. Spatel er de clementinepuree, slagroom en kleurstof onder. Giet in 10 glaasjes en zet koel weg.
Week de gelatine voor de gelei in koud water. Warm het cranberry- en pompelmoessap samen op. Knijp de gelatine uit en meng onder het sap. Voeg limoensap en wodka toe. Laat afkoelen en giet op de bavarois in de glaasjes.
Maak de pâte de fruits: breng bloedsinaasappelpuree, glucose, 65 g suiker en citroensap aan de kook. Meng de pectine met 10 g suiker en roer door de sinaasappelpuree. Verhit tot 108°C tot het geheel bindt, giet op een plaat en laat opstijven. Snij nadien in blokjes.
Maak de tuiles: breng perenpuree, poedersuiker en kleurstof aan de kook en laat afkoelen. Spreid in een dun laagje op bakpapier en droog in de oven op 80°C tot de tuiles krokant zijn.
Werk de glaasjes af met pâte de fruits en tuiles.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier