Ingrediënten

Nagerecht voor 4 tot 6 personen:

  • 400 gr ontpitte kersen (eventueel uit pot of blik)
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • olijfolie om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een ondiepe taart- of quichevorm in met olijfolie.

Verdeel de ontpitte kersen over de vorm. Zeef de bloem in een kom en roer dit met de suiker, de vanillesuiker, de melk, de eieren en de olijfolie tot een glad beslag. Schenk het beslag over de kersen en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de clafoutis gaar in ongeveer 35 - 40 minuten. Serveer het gerecht lauwwarm bestrooid met poedersuiker en eventueel een bolletje (vanille)ijs.

Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een ondiepe taart- of quichevorm in met olijfolie.Verdeel de ontpitte kersen over de vorm. Zeef de bloem in een kom en roer dit met de suiker, de vanillesuiker, de melk, de eieren en de olijfolie tot een glad beslag. Schenk het beslag over de kersen en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de clafoutis gaar in ongeveer 35 - 40 minuten. Serveer het gerecht lauwwarm bestrooid met poedersuiker en eventueel een bolletje (vanille)ijs.