Clafoutis met morieljes ‘in het groen’

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2,5 dl geconcentreerde bouillon van wilde paddestoelen (kalfsbouillon met paddestoelenstelen, selderij, wortel en ui)

2,5 dl dubbele room (met 44% vetgehalte)

1 koffielepel fijngehakte daslook

1 dl Noilly Prat

sap van 1/2 citroen

peper en zout

nootmuskaat

500 g mengeling van jonge spinazie, postelein, zurkel en roomse kervel

boter

500 g schoongemaakte morieljes

2,5 dl lichte room (met 30% vetgehalte)

2 eierdooiers

briochebrood

Laat de bouillon met de dubbele room lichtjes inkoken. Breng op smaak met de daslook, Noilly Prat, citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Stoof de groene groenten lichtjes aan in boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over vier metalen ringen in het midden van vier diepe borden. Bak de morieljes kort aan in boter en verdeel over de groenten.

Roer wat lichte room onder de eierdooiers en klop de rest van de room op. Breng de saus aan de kook en spatel er van het vuur weg eerst de eierdooiers en nadien de opgeklopte room onder. Lepel de saus over de bereiding en laat kleuren onder de salamander of grill. Dien op met dikke sneden getoast briochebrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content