Een frisse, vegetarische salade met citrus in de hoofdrol. Hierbij serveren we een aromatische Tokay Pinot Gris Schlumberger ’97. Deze Elzasser is te koop via www.delhaizewineworld.com
Voor 4 personen:
Voor de salade:
2 grote venkelknollen
1 el olijfolie
2 sinaasappels
1 roze grapefruit
1 zakje veldsla
50 g macadamianoten of hazelnoten, grofgehakt
Voor de vinaigrette:
1 el limoensap
1 el sinaasappelsap
1 koffielepel vloeibare honing
4 el extra vergine olijfolie
2 el citroenmelisse, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de taaie buitenste laag van de venkelknollen en snij ze in 12 parten. Blancheer de parten 5 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en leg ze op een ingevette bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en rooster de venkel gedurende 20 minuten (draai halverwege eens om). Prepareer intussen de citrusvruchten: snij de schil van de sinaasappel en grapefruit op zo’n manier weg dat ook het witte vlies verwijderd wordt. Snij dan de segmenten tussen de vliezen los. zodat enkel het vruchtvlees overblijft. Rooster de noten in een droge pan. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen. Verdeel de stukjes venkel en citrussegmenten over 4 borden en leg er een toefje veldsla naast. Lepel de vinaigrette over de groenten en de veldsla, en werk af met de noten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier