Voor 1 taart (of 4 kleine):

boter

bloem

1 portie kant-en-klaar kruimeldeeg

3 eieren

150 g suiker

het sap van 2 grote citroenen

de geraspte schil van 1 citroen

1/2 dl room

Voor de gekonfijte citroen:

2 grote citroenen

100 g suiker

Maak ruim van tevoren de gekonfijte citroen: snij de citroen in plakken. Los de suiker op in 5 dl warm water, laat 2 min koken. Voeg de citroen toe, haal van het vuur en laat afkoelen in de suikersiroop. Laat ten minste 1 week rusten.

Bekleed een met boter en bloem ingestreken ronde springvorm met het kruimeldeeg. Leg een rond vel bakpapier op de taartbodem en vul op met gedroogde bonen, spliterwten, linzen e.d. Bak de taartbodem 20 min. in een oven van 180°C. Haal er de bonen en het bakpapier af en bak nog 15 min.

Klop de eieren los met de suiker, het citroensap, de citroenschil en de room. Leg het mengsel op de taartbodem en bak 25 min. op 180°C. Laat afkoelen en serveer met versneden gekonfijte citroen en eventueel opgeklopte room met suiker.

Tip: voor vier kleine taartjes verdeel je het kruimeldeeg in vier gelijke cirkels van 12 tot 15 cm diameter. Voor de rest is de werkwijze dezelfde.

Opmerking: het konfijten van de citroen neemt ruim een week in beslag!

Voor 1 taart (of 4 kleine):boter bloem 1 portie kant-en-klaar kruimeldeeg3 eieren 150 g suiker het sap van 2 grote citroenen de geraspte schil van 1 citroen 1/2 dl roomVoor de gekonfijte citroen:2 grote citroenen100 g suikerMaak ruim van tevoren de gekonfijte citroen: snij de citroen in plakken. Los de suiker op in 5 dl warm water, laat 2 min koken. Voeg de citroen toe, haal van het vuur en laat afkoelen in de suikersiroop. Laat ten minste 1 week rusten.Bekleed een met boter en bloem ingestreken ronde springvorm met het kruimeldeeg. Leg een rond vel bakpapier op de taartbodem en vul op met gedroogde bonen, spliterwten, linzen e.d. Bak de taartbodem 20 min. in een oven van 180°C. Haal er de bonen en het bakpapier af en bak nog 15 min.Klop de eieren los met de suiker, het citroensap, de citroenschil en de room. Leg het mengsel op de taartbodem en bak 25 min. op 180°C. Laat afkoelen en serveer met versneden gekonfijte citroen en eventueel opgeklopte room met suiker.Tip: voor vier kleine taartjes verdeel je het kruimeldeeg in vier gelijke cirkels van 12 tot 15 cm diameter. Voor de rest is de werkwijze dezelfde.Opmerking: het konfijten van de citroen neemt ruim een week in beslag!