
Citroentaart
Bak deze heerlijk frisse taart met tintelende zuren van de citroen. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en ze lukt gegarandeerd.
Voor 8 personen
1 rol kruimeldeeg
2 citroenen
4 eieren
1 eierdooier
175 g suiker
1,5 dl room
poedersuiker, om te bestuiven
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een losse taartvorm van 22 cm in met boter en bekleed met het kruimeldeeg. Beprik met een vork, beleg met bakpapier en bakbonen en bak 15 min. in de oven. Verwijder nadien bakpapier en bakbonen, en bak nog 15 min.
2. Rasp intussen de schil van 1 citroen en houd apart. Pers beide citroenen. Meng de eieren, eierdooiers en suiker met een elektrische mixer. Meng er eerst de citroenschil en het citroensap onder, en dan de room.
3. Giet in de voorgebakken taartvorm en schuif voorzichtig in de oven. Zet de oventemperatuur lager tot 150 °C en bak de taart 30 à 40 min. tot de vulling net stevig aanvoelt. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier