Ingrediënten

Voor 8 dl sorbetijs:

  • 1/4 l citroensap
  • 1/4 l melk
  • 1/4 l water
  • 250 g S2-suiker

Bereid suikersiroop door het water samen met de suiker te verhitten in een steelpan. Blijf roeren tot het mengsel begint te koken. Laat 2 minuten zacht doorkoken. De siroop is dan helder en glanzend. Laat afkoelen.Voeg de dagverse melk en versgepest citroensap toe. Giet het mengsel meteen in de ijsmachine.

* Deze sorbet kan worden opgediend met rode vruchten en passievrucht.

Bereid suikersiroop door het water samen met de suiker te verhitten in een steelpan. Blijf roeren tot het mengsel begint te koken. Laat 2 minuten zacht doorkoken. De siroop is dan helder en glanzend. Laat afkoelen.Voeg de dagverse melk en versgepest citroensap toe. Giet het mengsel meteen in de ijsmachine. * Deze sorbet kan worden opgediend met rode vruchten en passievrucht.