Citroenhartjes van bladerdeeg

Dit is een algemeen beeld en maakt geen deel uit van het recept.
  • Moeilijkheid

De bewerkingen met het bladerdeeg gebeuren zoals voor het vervaardigen van ‘palmhartjes’ of ‘coeur de palmier’ koekjes.

1 blad kant-en-klaar bladerdeeg, gemaakt met boter

2 eierdooiers

kristalsuiker

zeste van 1 citroen

Bereiding

1. Maak een papje van de dooiers, een weinig melk, suiker en de zestes

2. Besmeer het bladerdeeg met een dunne laag crème, met behulp van een borstel

3. Snijd lange repen deeg van ongeveer 10 cm breed

4. Vouw de deegrepen toe en besmeer ze opnieuw

5. Vouw het deeg nogmaals, smeer opnieuw in en snijd het gevouwen deeg in reepjes

6. Schik de reepjes op een bakplaat.

7. Bak de koekjes 15 min. in een oven van 200 °C en laat ze koelen op een rooster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content