Ingrediënten

  • 2 kg citroenen
  • 300 g grof zeezout
  • een handvol citroentijm
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 6 stuks steranijs
  • 1 el zwarte peperbolletjes

Spoel de citroenen onder stromend water en droog af. Halveer een deel en snij de overige in kwarten om ze makkelijker te stapelen in de pot. Strooi een handvol zout onderaan in de pot. Stapel vervolgens de citroenen, kruiden en rest van het zout. Breng water aan de kook en giet over de citroenen. Zorg ervoor dat de citroenen onderstaan. Blijf 1 cm van de rand. Sluit de pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast. U kunt ze op deze manier enkele maanden bewaren.

Tip: deze citroenen zijn lekker met kip en tajines. Houd er wel rekening mee dat ze behoorlijk zout zullen zijn.

Spoel de citroenen onder stromend water en droog af. Halveer een deel en snij de overige in kwarten om ze makkelijker te stapelen in de pot. Strooi een handvol zout onderaan in de pot. Stapel vervolgens de citroenen, kruiden en rest van het zout. Breng water aan de kook en giet over de citroenen. Zorg ervoor dat de citroenen onderstaan. Blijf 1 cm van de rand. Sluit de pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast. U kunt ze op deze manier enkele maanden bewaren. Tip: deze citroenen zijn lekker met kip en tajines. Houd er wel rekening mee dat ze behoorlijk zout zullen zijn.