Citroen- en yoghurtcake

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes tot acht :

100 g boter

175 g suiker

2 eetlepels geraspte citroenschil

3 eieren, gescheiden

175 g witte bloem

1,75 dl yoghurt

75 g gekonfijte citroenschil

Glazuur :

100 g gezeefde poedersuiker

1 eetlepel citroensap

Roer de boter en suiker tot een lichte en luchtige massa. Klop hier eerst de geraspte citroenschil en vervolgens de eidooiers één voor één door. Voeg om en om de gezeefde bloem en yoghurt toe. Hak de gekonfijte citroenschil en roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel de sneeuw door het beslag. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in een voorverwarmde oven van 180. Verwijder de cake als deze gerezen en bruin is. Laat de cake een weinig afkoelen in de vorm. Stort het baksel op een rooster om helemaal af te koelen. Bereid het glazuur door poedersuiker en citroensap tot een papje te roeren. Strijk het glazuur over de cake.

Dit recept is afkomstig uit de regionale, Griekse keuken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content