Cipolle ripiene di magro (uien gevuld met pompoen)

© Getty
  • Moeilijkheid

Er bestaan in Italië verschillende versies van gevulde uien. Het meest voorkomend is een vulling van gehakte ui en kalfsgehakt. Deze enigszins zoete versie wordt opgediend bij gebraden kalfsvlees of bollito misto.

Voor 4 personen

4 grote gepelde uien

400 g pompoen

60 g mostarda (vruchten op suikersiroop met mosterdzaad, eventueel te vervangen door chutney)

een snuif geraspte nootmuskaat

zout en peper

1 ei

boter

Bereiding

  1. Kook de uien een half uur in gezouten water.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en de witte vliesjes en kook het vruchtvlees gaar in gezouten water.
  3. Laat de uien uitlekken en gedeeltelijk afkoelen. Snijd de uien doormidden en haal leeg (er moeten ‘schaaltjes’ overblijven met wanden van ongeveer 3 schilletjes dik; plak eventuele gaatjes met stukjes ui dicht).
  4. Prak het gare pompoenvlees met een vork, voeg de kleingesneden mostarda met een lepel suikersiroop toe. Breng de vulling op smaak met nootmuskaat, peper en zout en bind alles met het losgeklopte ei. Verdeel de vulling over de uischalen en zet die naast elkaar in een beboterde ovenvaste schaal.
  5. Doe op iedere ui een klontje boter. Bak de gevulde uien 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C tot ze goudbruin zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content