Chutney van rozenbottel en gember
In glazen potten die je stevig afsluit kun je je zelfgmaakte chutney een lange tijd bewaren.
rozenbottels (hoeveelheid naar keuze)
stukje verse gemberwortel
1 kruidnagel
witte wijnazijn
suiker
Bereiding
1. Ontdoe de rozenbottels van kelkblaadjes en steel. Was ze, snijd ze in tweeƫn en ontdoe ze van de zaadjes. Doe in een kookpan en schenk er water bij tot ze net onderstaan.
2. Rasp de gember fijn, voeg samen met de kruidnagel toe en laat het geheel 15 min. op een zacht vuurtje koken. Haal van het vuur en giet de rozenbottels door een grove zeef, maar vang het vocht op. Weeg het vocht en voeg 1/3 van het bekomen gewicht aan azijn toe.
3. Voeg de rozenbottels terug bij het vocht. Weeg opnieuw en voeg 2/3 van het gewicht in suiker bij. Breng de massa nog eens aan de kook, laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Giet in schoongemaakte glazen potten en sluit stevig af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier