Chop suey in bamboe

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

300 g varkensvlees van de bil, spiering of lage ribben

olijfolie

sojasaus

1 eetlepel sherry

20 g maïszetmeel

125 g vermicelli

125 g bamboescheuten uit blik

125 g champignons

125 g wit van prei

1 snuifje gemberpoeder

zout

Het varkenshaasje:

Laat het varkenshaasje een kwartiertje

bakken in boter. Draai het halfweg

wel eens om. Bestrooi het met zout, peper en wat

scherpe paprika.

De tomatensaus:

Kook de vermicelli gaar in licht gezouten

water. Maak de groenten schoon. Halveer de

champignons. En snij bamboescheuten

en prei in fijne reepjes. Verdeel het vlees in kleine blokjes. Stoof deze ingrediënten gedurende enkele

minuten knapperig gaar in hete olie. Roer daarna sojasaus, gember, sherry en het bindmiddel door de olie. Breng op smaak met een snuifje zout. Meng nu alle ingrediënten en de saus in een dienschotel en laat het geheel eventjes trekken.

Voorbereidingstijd: 5 minuten.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content