Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 300 g varkensvlees van de bil, spiering of lage ribben
  • olijfolie
  • sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 20 g maïszetmeel
  • 125 g vermicelli
  • 125 g bamboescheuten uit blik
  • 125 g champignons
  • 125 g wit van prei
  • 1 snuifje gemberpoeder
  • zout

Het varkenshaasje:

Laat het varkenshaasje een kwartiertje

bakken in boter. Draai het halfweg

wel eens om. Bestrooi het met zout, peper en wat

scherpe paprika.

De tomatensaus:

Kook de vermicelli gaar in licht gezouten

water. Maak de groenten schoon. Halveer de

champignons. En snij bamboescheuten

en prei in fijne reepjes. Verdeel het vlees in kleine blokjes. Stoof deze ingrediënten gedurende enkele

minuten knapperig gaar in hete olie. Roer daarna sojasaus, gember, sherry en het bindmiddel door de olie. Breng op smaak met een snuifje zout. Meng nu alle ingrediënten en de saus in een dienschotel en laat het geheel eventjes trekken.

Voorbereidingstijd: 5 minuten.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Het varkenshaasje:Laat het varkenshaasje een kwartiertjebakken in boter. Draai het halfwegwel eens om. Bestrooi het met zout, peper en watscherpe paprika.De tomatensaus:Kook de vermicelli gaar in licht gezoutenwater. Maak de groenten schoon. Halveer dechampignons. En snij bamboescheutenen prei in fijne reepjes. Verdeel het vlees in kleine blokjes. Stoof deze ingrediënten gedurende enkeleminuten knapperig gaar in hete olie. Roer daarna sojasaus, gember, sherry en het bindmiddel door de olie. Breng op smaak met een snuifje zout. Meng nu alle ingrediënten en de saus in een dienschotel en laat het geheel eventjes trekken. Voorbereidingstijd: 5 minuten.Bereidingstijd: 10 minuten.