Voor 2 personen:
300 g varkensvlees van de bil, spiering of lage ribben
olijfolie
sojasaus
1 eetlepel sherry
20 g maïszetmeel
125 g vermicelli
125 g bamboescheuten uit blik
125 g champignons
125 g wit van prei
1 snuifje gemberpoeder
zout
Het varkenshaasje:
Laat het varkenshaasje een kwartiertje
bakken in boter. Draai het halfweg
wel eens om. Bestrooi het met zout, peper en wat
scherpe paprika.
De tomatensaus:
Kook de vermicelli gaar in licht gezouten
water. Maak de groenten schoon. Halveer de
champignons. En snij bamboescheuten
en prei in fijne reepjes. Verdeel het vlees in kleine blokjes. Stoof deze ingrediënten gedurende enkele
minuten knapperig gaar in hete olie. Roer daarna sojasaus, gember, sherry en het bindmiddel door de olie. Breng op smaak met een snuifje zout. Meng nu alle ingrediënten en de saus in een dienschotel en laat het geheel eventjes trekken.
Voorbereidingstijd: 5 minuten.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier