Chocoladeterrine met kersen

4286109

Voor 4:

Voor 4:

250 g pure chocolade (70% cacaogehalte)

150 g boter

120 g suiker

3 eieren

3 eierdooiers

3 dl zeer koude slagroom

1 biscuitgebak

1 bokaal kersen op siroop

Bereidingswijze:

Begin een dag op voorhand aan dit recept. Breek de chocolade in stukjes en snij de boter in blokjes. Smelt de chocolade en boter samen in een bain-marie, roer glad en laat afkoelen.

Klop met een elektrische mixer de suiker, de eieren en de eierdooiers op tot een bleek-romige massa. Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade door.

Klop de slagroom op en schep door het chocoladebeslag; werk daarbij van onderen naar boven.

Bekleed een bakvorm met plasticfolie en laat een deel van de folie over de rand hangen. Snij het biscuitgebak overlangs in tweeƫn en snij vervolgens bij naar de grootte van de bakvorm. Schep de helft van het chocoladebeslag in de bakvorm en leg er voorzichtig ƩƩn helft van de biscuit op. Schep er de rest van de chocolade op en werk af met de tweede helft van de biscuit. Dek af met de plasticfolie en zet minstens 12 uur koel weg.

Ontvorm de chocoladeterrine voorzichtig vlak voor het serveren. Snij in porties met een mes dat u vooraf in lauw water hebt gedompeld. Schik op borden en werk af met de kersen en hun siroop. Serveer meteen.

Tip : bestel het biscuitgebak bij de (banket)bakker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content