Chocoladesoufflé met kersen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

250 gram kersen, ontpit en gehalveerd

25 gram zachte boter, plus extra voor de vormpjes

75 gram suiker, plus extra voor de vormpjes

25 gram maïzena

2,5 dl melk

120 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes

4 eieren, gesplitst

poedersuiker, om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 200°C. Boter 4 soufflévormpjes in en bestuif ze met suiker. Verdeel de helft van de kersen over de vormpjes. Maak een papje van de maïzena en enkele eetlepels melk. Verwarm de resterende melk en de chocolade tot de chocolade gesmolten is. Voeg 50 g suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het maïzenapapje toe en breng al roerend op een zacht vuurtje aan de kook tot de melk dikker wordt: 5-10 minuten. Voeg één voor één de eierdooiers toe en laat een beetje afkoelen.

Klop de eiwitten tot zachte pieken. Voeg de resterende suiker toe en klop tot een glanzende meringue ontstaat. Spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel en verdeel dit over de vormpjes. Zet de vormpjes 15 à 20 minuten in de oven tot de soufflés gerezen en goudbruin zijn. Bestuif de soufflés vlak voor het opdienen met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content