Chocoladesoep met kokosballetjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4

Voor de soep: 500 ml witte wijn 75 g suiker 2 opengesneden kardemompeulen kaneelstokje 50 g gember -50 g Côte D’Or culinaire 1 g xanthaan gom verse koriander

Voor de balletjes: 200 ml kokosmelk 2 g alginaten (algin) 500 ml water 2,5 g calciumchloride smeltzout (calcic)

Voor de lucht van chocolade en verse munt (aire): 250 ml water 25 g Côte D’Or culinaire 2,5 g sojalecithine (lecite) verse munt

Voor de garnituur: 200 g suiker 200 ml water 1 mango 1/2 ananas 50 g gemalen en licht geroosterde pistachenoten maldon zout

Kook alle ingrediënten voor de soep zachtjes gedurende een 15 tal minuten; op het einde de chocolade volledig in de vloeistof laten smelten; zeven; xanthaan gom en een handvol koriander blaadjes toevoegen en fijn mixen. Soep in de koelkast laten afkoelen.

Doe 1 deel water en 1 deel suiker in een pannetje; breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Snijd de mango en ananas in kleine dobbelsteentjes en laat ze een paar minuten zwemmen in de siroop; laat het fruit uitlekken en zet het koel weg.

Smelt voor de lucht, een tablet van 25 g chocolade op een zacht vuurtje in 250 g water; haal van het vuur en mix de 2,5 g sojalecithine en verse munt samen, afkoelen en wegzetten.

Mix de kokosmelk met algin; meng in een grote kom het water met de calcic. Maak balletjes door de kokosmelk in een bolle lepel in het watermengsel te glijden; er vormt zich snel een schil, de sferen na een minuutje uit het bad halen en afspoelen in water.

Afwerking: giet de soep in de borden; voorzichtig de kokosballetjes in de soep leggen en elk balletje afwerken met pistachenootjes en enkele schilfers Maldon zout; de blokjes fruit erbij schikken. Het sojalecithine mengsel opmixen en er een ‘air’ van maken; elk bordje van een wolkje voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content