Voor vier:
Chocolademousse:
225 g fondantchocolade (liefst chocoladetabletjes) en een scheutje room
3 eieren
2 eetlepels calvados
0,25 l room 40 % vet
Calvadosroom:
1,5 dl room 40 % vet
1 el vanillesuiker
1 el calvados
Garnituur:
200 g makarons
witte en bruine chocoladekrullen
Maak de chocolademousse door de chocoladetabletjes met een scheutje room te smelten au bain Marie (warmwaterbad). Meng de losgeklopte eidooiers samen met de calvados onder de gesmolten chocolade. Spatel de opgeklopte room onder dit mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het chocolademengsel.
Leg in elk glaasje een makaron en verdeel de mousse over de glaasjes en zet koel weg. Klop de room voor de calvadosroom op samen met de vanillesuiker en parfumeer met 1 eetlepel calvados. Werk de potjes af met een toefje calvadosroom en chocoladekrullen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier