Chocoladerisotto met gepocheerde mango

Voor 4 tot 6:

Voor 4 tot 6:

9 dl kokosmelk

50 g suiker, 50 g boter

150 g arboriorijst

scheutje amaretto

10 g pure chocolade, geraspt

50 g geroosterde amandelschilfers

Voor de mango:

1 mango

150 g suiker, 1 takje munt

sap van 1 limoen

Bereid eerst de mango: breng 3 dl water aan de kook met de suiker en de munt. Laat 10 minuten koken. Snij de mango in 12 plakjes. Pocheer ze in de siroop: 5 minuten. Voeg het limoensap toe en laat de mango afkoelen in de siroop.

Verwarm de kokosmelk met de suiker. Breng aan de kook en hou de melk tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto.

Laat de boter smelten in een pan op matig vuur en voeg de rijst toe. Roer tot alle korrels bedekt zijn met boter en voeg een pollepel kokosmelk toe. Blijf roeren tot de melk is opgenomen en herhaal dezelfde handeling tot de rijst beetgaar en romig is: 25 minuten.

Roer de amaretto en de chocolade door de rijst en roer even zodat een gemarmerd effect ontstaat. Werk af met de amandelschilfers en dien de risotto onmiddellijk op met de mango.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content