Chocoladepudding met vanillesaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor acht :

Pudding :

1/2 l melk

6 eierdooiers

150 g fijne suiker

5 gelatineblaadjes

een scheutje geconcentreerde koffie

200 g fondantchocolade

2,5 dl room

Vanillesaus :

5 eierdooiers

5 eetlepels fijne suiker

5 grote eetlepels room

6 grote eetlepels melk

een vanillestok

De chocoladepudding bereiden. De gelatineblaadjes in koud water weken. De melk aan de kook brengen. De dooiers met de suiker kloppen tot een wit uitslaande ruban. De kokende melk al roerende beetje bij beetje over de ruban gieten. Alles terug op het vuur plaatsen en al roerende verwarmen tot de saus de rug van een houten lepel bedekt (de saus mag niet koken, anders schiften de dooiers !). De gelatine uitwringen, oplossen in een klein kopje sterke koffie en toevoegen aan de saus. Dit mengsel over de verkruimelde fondantchocolade gieten en roeren tot de chocolade is opgelost. De room door de saus roeren. Alles in een puddingvorm gieten en laten opstijven in de koelkast.

De vanillesaus bereiden. De dooiers met de suiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De room met de melk en een in de lengte doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen en al roerende over de dooiers gieten. De saus terug op het vuur plaatsen en al roerende verwarmen (de saus moet, zonder te koken, een weinig dikken). Het stokje verwijderen en de saus afkoelen. De vorm omdraaien en de gesteven pudding met saus overgieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content