Chocolademousse

  • Moeilijkheid

Voor 4:

5 dl goed koude room

6 eiwitten (liefst op kamertemperatuur)

300 g donkere chocolade

Hou 1 dl van de room apart en klop de rest op. Zet koud. Klop de eiwitten stijf en zet eveneens koud. Smelt de chocolade met de dl room au bain-marie. Roer langzaam maar goed door elkaar. Spatel er eerst de room en nadien het eiwit onder, tot een homogene massa ontstaat. Zet onmiddellijk in de ijskast en laat ten minste 2 uur opstijven.

* Suiker toevoegen hoeft niet, de chocolade is voldoende zoet. Het principe is hetzelfde voor mousse van witte chocolade, alleen moeten aan de net gesmolten witte chocolade 2 in koud water geweekte en uitgeknepen gelatinebladen worden toegevoegd. Anders zal de mousse niet opstijven. De gelatine zal smelten in de chocolade, roer hem er goed onder en voeg dan eerst room en dan eiwit toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content