Chocolademousse

2464323

Voor 10:

Chocolademousse

Voor 10:

300 g pure chocolade (min. 56%)

75 g room

8 eierdooiers

150 g suiker

2,5 dl eiwit

Voor de saus:

200 g pure chocolade

20 g cacaopasta (te koop in speciaalzaken met bakkerijbenodigdheden)

2,5 dl melk

125 g room

75 g suiker

Voor de chocoladeschelp en afwerking:

200 g pure chocolade

laat 100 g chocolade smelten in bain-marie. Strijk met een penseel in een siliconevorm van 6,5 cm #. Laat opstijven in de koelkast, ontvorm. Trek met een mesje krullen van de rest van de chocolade. Smelt chocolade en room voor de mousse samen tot een glad mengsel.

Klop de dooiers met 100 g suiker in bain-marie tot sabayon. Laat afkoelen. Sla het eiwit stijf met de rest van de suiker, spatel dan een deel onder de lauwe chocolade en de rest onder de sabayon. Meng beide mengsels voorzichtig onder elkaar.

Hak de chocolade en cacaopasta voor de saus fijn. Breng melk, room en suiker aan de kook. Haal van het vuur en laat er chocolade en cacaopasta in smelten. Laat afkoelen tot lauw. Lepel de chocolademousse in een slakom en duw de chocoladeschelp in de mousse. Vul vlak voor het serveren met lauwe chocoladesaus. Strooi chocoladekrullen over de mousse, serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content