Chocolademousse

300 g Callebaut-chocolade

300 g Callebaut-chocolade

6 eieren

125 g suiker

2 dl melk

3 dl room

100 g bloemsuiker

Breek de chocolade, doe in een kom en laat smelten in een warmwaterbad. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot een schuimige massa. Klop de room met de andere helft van de suiker stijf. Klop de eierdooiers tot de massa blanker wordt en voeg al kloppend de kokende melk toe. Doe het mengsel in een kom en roer in een warmwaterbad tot je een mooie, gebonden crème anglaise krijgt. Doe de gesmolten chocolade met een spatel bij de crème en laat alles afkoelen. Roer eerst de stijfgeklopte eiwitten en vervolgens de opgeklopte room met een pannenlikker luchtig door de massa. De mousse moet (jammer genoeg) een nacht rusten (je kan natuurlijk stiekem wat voorproeven). Dien de mousse op met een vanillesausje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content