Voor 4:
500 g aardbeien
een trosje witte druiven
180 g pure chocolade, in schilfers
Facultatief:
bloemsuiker
gemalen kokos
muntblaadjes
De aardbeien en/of de witte druifjes spoelen onder koud water en goed afdrogen. De chocoladeschilfers in een kom gedurende 3 minuten in de
microgolfoven plaatsen. Uit de oven halen en goed omroeren. De aardbeien bij de steeltjes houden en voorzichtig voor 1/3 onderdompelen in de gesmolten chocolade. Hetzelfde doen met de druiven. Zorg ervoor dat een deel van de rode kleur van de aardbeien of groene kleur van de druiven zichtbaar blijft. Veeg het teveel aan chocolade voorzichtig af aan de rand van de kom. Het fruit gedurende 15 minuten in de ijskast laten
koelen, vervolgens uit de ijskast halen en bewaren op een koele plaats alvorens te serveren. Indien gewenst, kan men het fruit met de warme
chocolade ook nog door de bloemsuiker, fijne kokos en versnipperde muntblaadjes rollen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier