Voor 12 stuks (of 24 minicupcakes):
100 g bloem
50 g gemalen hazelnoten
1 tl cacaopoeder
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
100 g zachte boter
75 g suiker
3 eieren
zaadjes van 1 vanillestok
1/2 tl geraspte sinaasappelschil
Decoratie:
200 g poedersuiker
3 el citroensap
kleurstof voor voedingsmiddelen
gekleurde chocoladepastilles (bv. Smarties)
1 muffinbakblik
12 of 24 papieren bakvormen
Leg de 12 bakvormen in de muffinbakplaat (of gebruik 24 minibakvormen zonder muffinbakplaat).
Klop de boter tot een luchtige massa, roer er de suiker, eieren en vanillezaadjes door. Voeg bloem, bakpoeder, noten, cacao, sinaasappelschil en zout toe en meng kort tot de droge ingrediënten vochtig zijn.
Verdeel het deeg over de vormen en bak in een voorverwarmde oven (180°c) gedurende 25-30 min.
Haal uit de oven, laat even afkoelen en plaats de vormen op een rooster om verder af te koelen.
Decoratie: meng de poedersuiker met het citroensap tot en stroperige massa, kleur naar wens met de kleurstof en versier hiermee de muffins. Werk meteen af met de chocoladepastilles en laat het glazuur drogen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier