Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/2 l melk
  • 250 g pure chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 75 g suiker
  • enkele reepjes gekonfijte sinaasappelschil
  • 2 dl slagroom

Breng de melk aan de kook en rasp intussen de chocolade. Klop de eierdooiers en suiker op tot een bleek en dik mengsel. Haal de melk van het vuur en giet al roerend op de eieren. Laat dit mengsel op een laag vuur indikken (zonder te koken) tot de crème de achterkant van een houten lepel bedekt. Zeef en roer er de chocolade onder.

Snij de sinaasappelschil fijn en voeg toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en laat afkoelen. Klop de slagroom op en spatel onder de chocoladecrème. Giet in potjes en zet koel weg. Werk de chocoladecrème af met chocoladeschilfers en geef er honingkoekjes bij.

Breng de melk aan de kook en rasp intussen de chocolade. Klop de eierdooiers en suiker op tot een bleek en dik mengsel. Haal de melk van het vuur en giet al roerend op de eieren. Laat dit mengsel op een laag vuur indikken (zonder te koken) tot de crème de achterkant van een houten lepel bedekt. Zeef en roer er de chocolade onder. Snij de sinaasappelschil fijn en voeg toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en laat afkoelen. Klop de slagroom op en spatel onder de chocoladecrème. Giet in potjes en zet koel weg. Werk de chocoladecrème af met chocoladeschilfers en geef er honingkoekjes bij.