Chocoladebrood met hazelnoten

  • Moeilijkheid

Voor 1 brood:

1/2 koffielepel gedroogde gist

4 el warme melk

225 g wit broodmeel

1/2 koffielepel zout

40 g suiker

75 g zachte boter

1 losgeklopt ei

50 g bittere chocolade

50 g gepelde hazelnoten

25 g gesmolten boter

Beleg:

1 potje mascarpone

2 el suiker

1/2 koffielepel vanille-extract

50 g boter

2 peren

2 el vloeibare honing

Meng de gist met 1/2 koffielepel suiker en de melk. Laat 15 minuten staan tot de gist schuimt. Zeef bloem, zout en suiker in een kom. Wrijf er de boter door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het gistmengsel en het ei toe. Meng tot een deeg en draai dit uit op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg tot het glad is. Doe het deeg in een kom, dek af en laat 2 uur rijzen op een warme plaats. Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Breek de chocolade in stukjes. Kneed de chocolade en noten door het deeg. Vorm er een ovaal van en leg deze op een ingevette bakplaat. Dek af met een vochtige doek en laat nog 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200ƂĀ°C. Bak het brood 15 minuten, draai de temperatuur lager tot 190ƂĀ°C en bak nog 20 minuten. Laat het brood 10 minuten rusten alvorens het op een rooster te leggen om af te koelen en te bestrijken met de gesmolten boter. Roer de suiker en de vanille door de mascarpone. Snij de peren in partjes zonder ze te schillen. Laat de boter smelten in een pan en voeg de peren en honing toe. Bak de peren op hoog vuur goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content