Nodig voor 4:
1 afgestreken eetlepel cacao
enkele druppels amandelessence
50 g boudoirkoekjes
1/2 dl ‘light’ room
120 g magere plattekaas
kunstmatig zoetmiddel naar smaak
2 blaadjes gelatine
1 dl halfvolle melk
Saus: 1/4 l halfvolle melk
1 vanillestok
1 koffielepel vanillepuddingpoeder
kunstmatig zoetmiddel naar smaak
Versiering:
lievevrouwebedstro
munt of citroenmelisse
amandelschilfers
cacaopoeder
Meng de cacao met de melk, voeg enkele druppels amandelessence toe en breng al roerend aan de kook. Breek de koekjes in stukken. Klop de ‘light’ room stijf en meng met plattekaas en het zoetmiddel. Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp de gelatine uit, los op in cacaomelk, laat gedeeltelijk afkoelen en vermeng met het beslag van de plattekaas. Meng hier voorzichtig de stukjes boudoirkoek door. Laat dit mengsel 3 uur opstijven in de koelkast.
Bereid het sausje: maak een vloeibare vanillepudding. Kook 1/4 l halfvolle melk met het opengesneden vanillestokje. Bind met 1 koffielepel vanillepuddingpoeder. Zoet met een kunstmatig zoetmiddel. Klop de pudding tijdens het afkoelen regelmatig op, zodat er geen vel wordt gevormd. Giet de pudding uit over de bordspiegels. Vorm met een ijsroomschep bolletjes chocoladecharlotte en schik deze in het midden van de borden. Versier met takjes lievevrouwebedstro (of munt of citroenmelisse) en amandelschilfers. Bestrooi de rand van het bord met gezeefd cacaopoeder.
De melk kan worden vervangen door koffie. Hoeft men niet op de calorieën te letten dan kan men 120 g mascarpone gebruiken met 75 g fondant chocolade, 2 eetlepels amaretto en 1/2 eetlepel suiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier