Ingrediënten

Voor 14 stuks:

Voor het beslag:

  • 120 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 kl chemische gist
  • 150 ml melk
  • 70 g bittere chocolade

Voor de crème:

  • 150 g kwark/verse kaas (bv. Saint-Môret)
  • 2 el vanillesiroop
  • 1 el glaceersuiker
  • 75 ml vloeibare room
  • stukjes chocolade

Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Voeg de melk toe en klop glad.

Breek de chocolade en laat smelten in een warmwaterbad. Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen en roer door het beslag. Breng met twee eetlepels hoopjes beslag aan op een ovenplaat met bakpapier. Bak 10 minuten en laat afkoelen.

Meng de verse kaas met de suiker en de vanillesiroop. Klop de room op en spatel door de crème. Doe de crème in een spuitzak met mondstuk en verdeel over de helft van de koekjes. Dek af met een tweede koekje. Versier met stukjes chocolade.

Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Voeg de melk toe en klop glad. Breek de chocolade en laat smelten in een warmwaterbad. Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen en roer door het beslag. Breng met twee eetlepels hoopjes beslag aan op een ovenplaat met bakpapier. Bak 10 minuten en laat afkoelen. Meng de verse kaas met de suiker en de vanillesiroop. Klop de room op en spatel door de crème. Doe de crème in een spuitzak met mondstuk en verdeel over de helft van de koekjes. Dek af met een tweede koekje. Versier met stukjes chocolade.