Chocolade-whoopies gevuld met kwarkcrème

12e99441d2dbb4f2d2e9dbacf0627682

Aan deze chocolade-lekkernij kan niemand weerstaan. Opgelet tijdens de bereiding!

Aan deze chocolade-lekkernij kan niemand weerstaan. Opgelet tijdens de bereiding!

Voor 14 stuks

Voor het beslag:

120 g boter

100 g suiker

2 eieren

250 g bloem

1 kl chemische gist

150 ml melk

70 g bittere chocolade

Voor de crème:

150 g kwark/verse kaas (bv. Saint-Môret)

2 el vanillesiroop

1 el glaceersuiker

75 ml vloeibare room

stukjes chocolade

Bereiding

1. Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Voeg de melk toe en klop glad.

2. Breek de chocolade en laat smelten in een warmwaterbad. Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen en roer door het beslag. Breng met twee eetlepels hoopjes beslag aan op een ovenplaat met bakpapier. Bak 10 minuten en laat afkoelen.

3. Meng de verse kaas met de suiker en de vanillesiroop. Klop de room op en spatel door de crème. Doe de crème in een spuitzak met mondstuk en verdeel over de helft van de koekjes. Dek af met een tweede koekje. Versier met stukjes chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content