Choco tiramisu
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 eiwitten
1 snuifje zout
200 g mascarpone
4 eetlepels poedersuiker
1 1/2 dl sterke koffie
2 eetlepels Amaretto + extra
1 doos boudoirkoekjes
150 g pure chocolade
3 koffielepels cacaopoeder
Klop de eiwitten met het snuifje zout op tot sneeuw. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf. Roer de suiker en de gesmolten chocolade door de mascarpone. Spatel er dan voorzichtig het opgeklopt eiwit door. Meng de koffie en de amaretto in een bord en dompel de boudoirs erin.
Vul serveerschaaltjes afwisselend met lagen koekjes en mascarpone. Besprenkel de koekjes telkens met wat amaretto. Eindig met mascarpone, dek af met plastiekfolie en plaats de schaaltjes 4 uur in de koelkast. Zeef vlak voor het opdienen wat cacao over de tiramisu.
Tip: Je kunt ook nog een toefje slagroom op de tiramisu spuiten en hem met een chocolaatje versieren.
Bereidingstijd: 15 minuten plus 4 uur afkoelen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier