Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 maïskolven of 260 g maïskorrels (uit blik)
  • 400 g kidneybonen (uit blik)
  • 400 g cannellinibonen (uit blik)
  • 400 g zwarte bonen (uit blik)
  • 2 knoflooktenen, geperst of fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik), of gezeefde tomaten
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 el Marokkaanse kruidenmix
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 tot 2 el chipotle-pepers in adobosaus, fijngehakt
  • 1 grote rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm gesneden
  • Serveer met licht gezouten tortillachips, 12 tot 16 tortilla's of rijst en zure room, avocadoblokjes, grofgehakte korianderblaadjes (optioneel)

Bereiding

  1. Als je verse maïskolven gebruikt, leg je ze met hun zijkant op een snijplank en snijd je voorzichtig de maïskorrels eraf. Spoel de maïskorrels af in een zeef met heet water. Schep de maïskorrels in de slowcooker.
  2. Giet de kidney-, cannellini- en zwarte bonen af en spoel ze af. Voeg ze toe aan de maïs in de slowcooker.
  3. Voeg de knoflook, tomatenblokjes, gedroogde oregano, Marokkaanse kruidenmix , rodewijnazijn, chipotle-pepers in adobosaus en rode paprika toe. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Roer alles goed door.
  4. Bereid de chili in 5 tot 6 uur op de lage stand of in 3 tot 3 uur en 30 minuten op de hoge stand.
  5. Bereid het bijgerecht naar keuze, als de chili bijna klaar is: tortillachips, tortilla's of rijst. Serveer de chili met zure room, avocadoblokjes en korianderblaadjes, als je die gebruikt.

Tip

Bij sommige merken zijn de chipotle-pepers in de adobosaus al gesneden en gemengd met de saus. Bij andere merken bevat de saus hele pepers. Snijd de benodigde hoeveelheid pepers en bewaar de rest in de koelkast.

Uit: Slow cooked vega, Katy Holder (Good Cook, 23,50 euro)