Wontonsoep

© Getty
Voor 4 personen
  • 400 g kipvlees
  • sojasaus
  • sesamolie
  • 6 shiitakes
  • 1 bundel lenteuitjes
  • 1 Chinese kool
  • 2 eieren
  • peper
  • sambal
  • 1 l bouillon (van varkensvlees en groenten)
Bereiding
  1. De bloem zeven en mengen met een snuifje zout en enkele druppels sesamolie. Heet water op de bloem gieten en met stokjes tot een glad deeg mengen. Laten rusten. Het deeg zeer dun uitrollen en uitsnijden in lapjes van 8 bij 8 cm.
  2. De vulling bereiden. Het kipvlees fijnhakken of malen. De shiitakes en lenteuitjes fijn snijden en mengen met het kipvlees, peper en sojasaus. Op elk deeglapje een beetje vulling leggen en dichtvouwen. De randen met eigeel instrijken en toeknijpen.
  3. De eieren klutsen, tot omelet bakken, oprollen en in reepjes snijden. De wontons met schijfjes lenteui en Chinese kool in bouillon gaarkoken. Reepjes omelet toevoegen en de wontonsoep heet opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content