Chinese won-ton soep

400 g kipvlees

400 g kipvlees

soja

Chinese wijn

6 Chinese champignons

1 bundel lenteuitjes

1 Chinese kool

2 eieren

peper

suiker

sambal

1 liter bouillon (van varkensvlees en groenten)

De Chinese paddestoelen in de week zetten. De bloem zeven en mengen met een snuifje zout en enkele druppels sesamolie. Heet water op de bloem gieten en met stokjes tot een glad deeg mengen. Laten rusten. Het deeg zeer dun uitrollen en uitsnijden in lapjes van 8 bij 8 cm. De vulling bereiden. Het kipvlees fijnhakken of malen. De uitgelekte paddestoelen en de lenteuitjes fijnsnijden en mengen met het kipvlees, peper, soja en suiker. Op elk deeglapje een beetje vulling leggen en dichtvouwen. De randen met eigeel instrijken en toeknijpen. De eieren klutsen, tot omelet bakken, oprollen en in reepjes snijden. De won-ton (Chinese ravioli) met schijfjes lenteui en Chinese kool in bouillon gaarkoken. Reepjes omelet toevoegen en alles heet opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content