Chinese visfondue

High angle view of rice noodle in red broth with fishballs and seasonal vegetables in a bowl with chopsticks on the side © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Voor een visfondue komt alle vis met stevig vlees in aanmerking.

Voor een visfondue komt alle vis met stevig vlees in aanmerking.

Voor 4 personen

300 g verse tonijn

300 g zalm

300 g kabeljauw

100 g gedroogde zwarte champignons

een kwart van een Chinese kool

250 g inktvisringen of stukjes inktvis (diepvries)

12 grote roze garnalen

1 stukje verse gember

2 koffielepels gedroogde visbouillon (of visbouillonpasta)

1 flink handvol sojascheuten

2 eetlepels sojasaus

peper

Bereiding

1. Snijd de drie vissoorten in dunne reepjes, schik ze op een schaal en bewaar ze in de koelkast onder keukenfolie.

2. Laat de zwarte champignons in water weken en zwellen. Dep ze dan droog en snijd ze in reepjes. Snijd de Chinese kool in heel fijne snippers. Laat de inktvis 10 minuten blancheren in kokend water. Pel de garnalen en rasp de gember fijn.

3. Los de visbouillon op in 1,5 liter kokend water. Voeg de reepjes champignon, de koolsnippers, de inktvis, de sojascheuten, de gember en de sojasaus toe. Laat zachtjes koken gedurende 15 minuten. Voeg de garnalen en peper toe en neem de pan van het vuur. Giet de bereiding in de fonduepan en zet de pan in het midden van de tafel op de brander. Houd het vuur zo hoog dat de bouillon lichtjes blijft pruttelen.

4. Iedere gast prikt een reepje vis op zijn fonduevork (of op een satéstokje) en laat het 1 minuut pocheren in de bouillon. Geef er basmatirijst bij. Op het einde van de maaltijd wordt de inhoud van de fonduepan verdeeld over kommetjes en als vissoep gegeten.

Succestips:

De basisvisbouillon moet van betere kwaliteit zijn dan de klassieke blokjes. U kunt ook visfond in poeder- of pastavorm gebruiken.

Alle vis met stevig vlees komt in aanmerking dus ook zeeduivel, griet, zeetong en zeewolf.

De bouillon wordt nog lekkerder als je op het laatst mosseltjes en kokkels in hun schelp toevoegt. Ze zullen vanzelf opengaan in de pruttelende bouillon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content