Chinese noedelkoek met gewokte groenten
Voor 4:
Voor 4:
200 g Chinese eiernoedels
2 tenen knoflook
1 stukje gember
1 rood pepertje
1 gele paprika
1 rode paprika
1 bos lente-uien
Â1/4 Chinese kool
4 el arachideolie
150 g sojascheuten
droge sherry of sake
1 el sojasaus
Afwerking:
sesamolie en hoisinsaus
Kook de eiernoedels 5 minuten in lichtgezouten water. Verfris onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel de noedels in 4 porties en leg deze op 4 borden. Vorm platte ‘koeken’ van de noedels en laat minstens 1 uur afkoelen en uitdrogen.
Snij knoflook, gember en rode peper fijn. Snij de paprika’s in repen, de lente-uien in stukken van 5 cm en hak de kool grof. Bak de eiernoedelkoeken in arachideolie tot ze aan beide kanten goudbruin en krokant zijn. Verhit intussen enkele eetlepels arachideolie in een wok en laat goed heet worden. Bak knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de paprika’s en lente-uien toe en roerbak enkele minuten.
Voeg ten slotte de kool en sojascheuten toe en bak even op. Blus de wok met een flinke scheut sherry of sake en de sojasaus. Laat even opkoken en dien de groenten meteen op met de krokante noedels. Breng op smaak met enkele druppels sesamolie en geef er een lepel hoisinsaus bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier