Voor 4:

1 Chinese kool

2 tenen knoflook

5 cm gember

1 bosje bosuien

2 rode chilipepers

1 klein blik bamboescheuten, uitgelekt

8 grote shiitakes

2 tl sesamolie

2 el lichte sojasaus

400 g kippenfilets

1 dl kippenbouillon

1 el geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking

zoete chilisaus en rijst, om te serveren

Verdeel de kool in 16 bladeren. Blancheer deze 2 min. in kokend gezouten water. Laat uitlekken, dep droog en hou apart. Mix de knoflook, gember, bosuien, chilipepers, bamboescheuten, shiitakes, sesamolie en sojasaus fijn in een keukenrobot. Voeg de grof gesneden kip toe en mix kort tot een homogene massa. Verdeel in porties ter grootte van een golfbal en schik op elk koolblad. Wikkel goed in. Stoom de koolrolletjes 15 à 20 min. in een bamboemandje boven een wok met kokende kippenbouillon; doe dit in porties. Bestrooi nadien met de sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus en eventueel gekookte rijst.

Voor 4:1 Chinese kool2 tenen knoflook5 cm gember1 bosje bosuien2 rode chilipepers1 klein blik bamboescheuten, uitgelekt8 grote shiitakes2 tl sesamolie2 el lichte sojasaus400 g kippenfilets1 dl kippenbouillon1 el geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerkingzoete chilisaus en rijst, om te serverenVerdeel de kool in 16 bladeren. Blancheer deze 2 min. in kokend gezouten water. Laat uitlekken, dep droog en hou apart. Mix de knoflook, gember, bosuien, chilipepers, bamboescheuten, shiitakes, sesamolie en sojasaus fijn in een keukenrobot. Voeg de grof gesneden kip toe en mix kort tot een homogene massa. Verdeel in porties ter grootte van een golfbal en schik op elk koolblad. Wikkel goed in. Stoom de koolrolletjes 15 à 20 min. in een bamboemandje boven een wok met kokende kippenbouillon; doe dit in porties. Bestrooi nadien met de sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus en eventueel gekookte rijst.