Voor 2 personen:
250 g schouder- of lageribgebraad
75 g boter
1 blokje vleesbouillon
1 kleine ui
1 blik lychees op sap
2 koffielepels sojasaus
2 koffielepels witte balsamico azijn
1/8 liter water
Kokosmelk
10 g bloem
Suiker
Gedroogde rode peperbolletjes
Snuifje cayennepeper
Zout
Snij het varkensvlees in dunne reepjes en bak ze aan in de boter. Haal de reepjes uit de pan en hou ze warm. Snij de ui in stukjes en smoor ze in het braadvet. Strooi er bloem over en laat dit al roerend even doorbakken. Los het bouillonblokje op in 1/8 liter water. Blus het geheel met de bouillon.
Voeg er 3 eetlepels lycheesap, kokosmelk en sojasaus bij en laat even doorkoken. Voeg de uitgelekte lychees bij de saus, samen met de balsamico, en breng op smaak met zout, suiker en cayennepeper. Verhit het vlees opnieuw in de saus, bestrooi het met de peperbolletjes en dien dadelijk op.
Voorbereiding: 15 minuten.
Bereiding: 20 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier