Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,5 dl sojasaus
  • 2 kl suiker
  • 1,5 kl vloeibare honing
  • 5 el mirin (zoete sakelikeur)
  • 4 el sake
  • 3 el water
  • het vlees van 3 kippenbouten
  • 3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei)
  • houten satésticks

Meng sojasaus met suiker, honing, mirin, sake en water. Roer goed door elkaar. Snij het vlees in dobbelstenen van 3 bij 3 cm en marineer 30 minuten in de saus. Snij de jonge prei in stukken van 3 cm lang. Steek het vlees afwisselend met de prei op houten satésticks. Grill de spiezen gaar in een hete grillpan en serveer met de saus.

Tip

De wereldberoemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, levers enz.

Meng sojasaus met suiker, honing, mirin, sake en water. Roer goed door elkaar. Snij het vlees in dobbelstenen van 3 bij 3 cm en marineer 30 minuten in de saus. Snij de jonge prei in stukken van 3 cm lang. Steek het vlees afwisselend met de prei op houten satésticks. Grill de spiezen gaar in een hete grillpan en serveer met de saus. Tip De wereldberoemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, levers enz.