Ingrediënten

1 plak voorverpakt zanddeeg

250g Philadelphiakaas of andere stevige roomkaas

250g mascarpone

3 eieren

2el bloem

100g suiker

sap en zeste van 1/2 citroen

1 vanillestokje

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°

2. Rol het deeg uit, leg het in een springvorm met hoge randen en laat het blindbakken.

3. Splits de eieren en vermeng de roomkaas en mascarpone met de eierdooiers tot een gladde massa.

4. Voeg de bloem, suiker, het sap en de zeste van de citroen en het merg van het vanillestokje toe.

5. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel.

6. Doe vervolgens in de blindgebakken bakvorm en laat gedurende 40 min. afbakken in een oven van 180°.

7. Laat afkoelen en bedek nadien met de zwartebessenjam Deep Purple - Black Magic of frambozenconfituur Sunset Boulevard van het merk Pipaillon.

VERKOOPPUNTEN

Pipaillon Flagshipstore, Brandhoutkaai 11, 1000 Brussel, pipaillon.com

De producten van Pipaillon zijn te verkrijgen in Bioplanet en een overzicht met extra verkoopspunten in België is te vin

1 plak voorverpakt zanddeeg250g Philadelphiakaas of andere stevige roomkaas250g mascarpone3 eieren2el bloem100g suikersap en zeste van 1/2 citroen1 vanillestokje1. Verwarm de oven voor op 180°2. Rol het deeg uit, leg het in een springvorm met hoge randen en laat het blindbakken.3. Splits de eieren en vermeng de roomkaas en mascarpone met de eierdooiers tot een gladde massa.4. Voeg de bloem, suiker, het sap en de zeste van de citroen en het merg van het vanillestokje toe.5. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel.6. Doe vervolgens in de blindgebakken bakvorm en laat gedurende 40 min. afbakken in een oven van 180°. 7. Laat afkoelen en bedek nadien met de zwartebessenjam Deep Purple - Black Magic of frambozenconfituur Sunset Boulevard van het merk Pipaillon.