Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 plakken verse zalm van 150 g
  • olijfolie van eerste persing
  • een citroen
  • enkele stengels bieslook
  • een weinig platte peterselie
  • zeezout en peper

De oven voorverwarmen tot 200° C. De borden vijf minuten in de oven zetten, uit de oven halen en insmeren met een mengeling van olie, peper en zout. De zalm op de hete borden leggen, insmeren met olie, besprenkelen met citroensap, bestrooien met gehakte bieslook en platte peterselie en kruiden met peper en zout. Onmiddellijk opdienen.

De oven voorverwarmen tot 200° C. De borden vijf minuten in de oven zetten, uit de oven halen en insmeren met een mengeling van olie, peper en zout. De zalm op de hete borden leggen, insmeren met olie, besprenkelen met citroensap, bestrooien met gehakte bieslook en platte peterselie en kruiden met peper en zout. Onmiddellijk opdienen.