Nodig voor vier :
300 g gerookte zalm
2 koffielepels en 2 dessertlepels citroensap
15 blaadjes basilicum
3 sneden gerookte zalm voor het bekleden van de vormpjes
1 doosje kaviaar of een potje viseitjes (zalm of lompvis)
3 soeplepels mayonaise
1 dl verse room
zout
peper
De zalm grof hakken. 2 koffielepels citroensap, peper en 8 blaadjes gehakte basilicum toevoegen. 4 vormpjes (eventueel koffiekopjes) bekleden met de sneden gerookte zalm. Vullen met gehakte zalm en toedekken. De vormpjes onder folie 2 uur in de koelkast plaatsen. De saus bereiden : mayonaise, 2 dessertlepels citroensap en 7 blaadjes gehakte basilicum mengen. 1 dl room door de saus roeren. De vormpjes omdraaien op borden. De charlotte garneren met kaviaar en overgieten met saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier