Charlotte van gerookte zalm met saus van basilicum

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

300 g gerookte zalm

2 koffielepels en 2 dessertlepels citroensap

15 blaadjes basilicum

3 sneden gerookte zalm voor het bekleden van de vormpjes

1 doosje kaviaar of een potje viseitjes (zalm of lompvis)

3 soeplepels mayonaise

1 dl verse room

zout

peper

De zalm grof hakken. 2 koffielepels citroensap, peper en 8 blaadjes gehakte basilicum toevoegen. 4 vormpjes (eventueel koffiekopjes) bekleden met de sneden gerookte zalm. Vullen met gehakte zalm en toedekken. De vormpjes onder folie 2 uur in de koelkast plaatsen. De saus bereiden : mayonaise, 2 dessertlepels citroensap en 7 blaadjes gehakte basilicum mengen. 1 dl room door de saus roeren. De vormpjes omdraaien op borden. De charlotte garneren met kaviaar en overgieten met saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content