Voorgerecht
Voor 4:
1 dl room
1/2 dl pastis
3 1/2 dl visfond
1 dl zure room
4 blaadjes gelatine
1 el dille
300 g gerookte palingfilets
2 sneetjes brood
1 el olijfolie
Voor de salsa:
150 g kersen
1/2 venkel
1/4 rode ui
1/2 rode peper
4 olijfolie
2 citroensap
2 el verse dille
Laat de room, pastis en visfond samen tot de helft inkoken. Voeg dan de zure room toe. Laat de gelatine weken in koud water, knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan de warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het begint dikker te worden. Voeg dan de dille toe.
Bekleed vier vormpjes met repen palingfilet. Vul de vormpjes met de room en zet in de koelkast om op te stijven. Ontpit de kersen voor de salsa en snij ze fijn. Snij de venkel, ui en peper eveneens fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa en kruid naar smaak. Snij het brood in blokjes en bak deze goudbruin en krokant in de olijfolie. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
Haal de charlottes uit de vormpjes en dien ze op met de salsa, croutons en enkele plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier