Voor 4:

250 g witte champignons

boter

scheut vers citroensap

4 dl gevogeltebouillon

4 el roux

1,5 dl room

peper en zout

4 steaks

frieten

sla met vinaigrette

Snij de champignons in plakken en stoof ze gaar in boter met een scheut citroensap. Giet het vocht af en laat dat tot de helft inkoken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook, bind met de roux en giet door een zeef. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Haal van het vuur en voeg de champignons en het champignonvocht toe.

Kruid met peper en zout en serveer met steak, frieten en sla met vinaigrette.

Voor 4: 250 g witte champignonsboterscheut vers citroensap4 dl gevogeltebouillon4 el roux1,5 dl roompeper en zout4 steaksfrietensla met vinaigretteSnij de champignons in plakken en stoof ze gaar in boter met een scheut citroensap. Giet het vocht af en laat dat tot de helft inkoken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook, bind met de roux en giet door een zeef. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Haal van het vuur en voeg de champignons en het champignonvocht toe.Kruid met peper en zout en serveer met steak, frieten en sla met vinaigrette.