Voor 4:

150 g witte champignons

witte peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

4 dl room

3 gelatineblaadjes

scheut citroensap

toast

verse tijm

Snij de champignons in flinterdunne plakken en doe ze in een sauspan. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de room toe en kook 2 min. Haal van het vuur.

Week de gelatine in koud water en knijp uit. Voeg toe aan de champignons en doe alles in een blender. Mix tot een dikke gladde saus. Giet in een kom en laat afkoelen in de ijskast.

Klop de rest van de room stijf en spatel onder de bavarois zodra die licht begint op te stijven. Controleer de kruiding en voeg een kleine scheut citroensap toe. Dek af en laat ten minste 6 uur opstijven in de ijskast.

Serveer in quenelles op toast en werk af met verse tijm.

Voor 4: 150 g witte champignonswitte peper en zoutversgeraspte nootmuskaat4 dl room3 gelatineblaadjesscheut citroensaptoastverse tijmSnij de champignons in flinterdunne plakken en doe ze in een sauspan. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de room toe en kook 2 min. Haal van het vuur.Week de gelatine in koud water en knijp uit. Voeg toe aan de champignons en doe alles in een blender. Mix tot een dikke gladde saus. Giet in een kom en laat afkoelen in de ijskast.Klop de rest van de room stijf en spatel onder de bavarois zodra die licht begint op te stijven. Controleer de kruiding en voeg een kleine scheut citroensap toe. Dek af en laat ten minste 6 uur opstijven in de ijskast.Serveer in quenelles op toast en werk af met verse tijm.