Ingrediënten

Voor 4:
400 g witte zeevis
2 tomaten
6 limoenen
1 el wijnazijn
4 el olijfolie
3 sjalotten
1 bosje koriander
1/4 komkommer
1/2 rode ui
1 bundel lente-ui
1 tot 3 pikante chilipeper (naargelang de smaak)
oregano
zout, zwarte peper

Snij de rauwe vis in blokjes. Voeg naar smaak grof zeezout toe en meng onder de vis. Pers de limoenen en voeg het sap toe. Meng opnieuw, dek af en plaats 4 uur in de koelkast.

Verwijder de zaden van de chilipepers en versnipper de pepers.

Bereid een vinaigrette met de wijnazijn, olijfolie, 1/2 theelepel zout, chilipeper en één theelepel oregano.

Snij de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Hak de koriander met de groene steeltjes fijn. Versnipper 1/2 rode ui en de lente-uitjes.

Meng vinaigrette, tomaten, koriander, komkommer en ui met de vis. Breng op smaak met zout & peper. Serveer in glaasjes met een schijfje limoen.

Snij de rauwe vis in blokjes. Voeg naar smaak grof zeezout toe en meng onder de vis. Pers de limoenen en voeg het sap toe. Meng opnieuw, dek af en plaats 4 uur in de koelkast. Verwijder de zaden van de chilipepers en versnipper de pepers. Bereid een vinaigrette met de wijnazijn, olijfolie, 1/2 theelepel zout, chilipeper en één theelepel oregano. Snij de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Hak de koriander met de groene steeltjes fijn. Versnipper 1/2 rode ui en de lente-uitjes. Meng vinaigrette, tomaten, koriander, komkommer en ui met de vis. Breng op smaak met zout & peper. Serveer in glaasjes met een schijfje limoen.