Ceviche

9d81cfa52cb7e8325714441c13862ee8

De ceviche is een lekker fris Mexicaans gerecht.

De ceviche is een lekker fris Mexicaans gerecht.

Voor 4 personen

  • 400 g witte zeevis
  • 2 tomaten
  • 6 limoenen
  • 1 el wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 3 sjalotten
  • 1 bosje koriander
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 bundel lente-ui
  • 1 tot 3 pikante chilipeper (naargelang de smaak)
  • oregano
  • zout, zwarte peper

Bereiding

1. Snijd de rauwe vis in blokjes. Voeg naar smaak grof zeezout toe en meng onder de vis. Pers de limoenen en voeg het sap toe. Meng opnieuw, dek af en plaats 4 uur in de koelkast.

2. Verwijder de zaden van de chilipepers en versnipper de pepers.

3. Bereid een vinaigrette met de wijnazijn, olijfolie, 1/2 theelepel zout, chilipeper en één theelepel oregano.

4. Snijd de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Hak de koriander met de groene steeltjes fijn. Versnipper 1/2 rode ui en de lente-uitjes.

5. Meng vinaigrette, tomaten, koriander, komkommer en ui met de vis. Breng op smaak met zout & peper. Serveer in glaasjes met een schijfje limoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content