Ceviche van nashipeer, venkel en meloen met mangodressing en macadamiamayonaise

Voor 4:

Voor 4:

1/2 Cavaillonmeloen

1 nashipeer

1 venkel

1 rode ui

1 tl korianderzaadjes

1 scherpe rode chilipeper

sap van 2 limoenen

sap van 1 minneola (of 2 clementines)

4 el olijfolie

korianderblaadjes, voor de afwerking

Voor de mayonaise:

100 g macadamianoten

4 el mineraalwater

1 el vers citroensap

4 el macadamia- of amandelolie

Zeezout

Voor de dressing:

1 rijpe mango

2,5 cm verse gember

1 el tamarindepasta

2 el ahornsiroop

sap van 1 (bloed)sinaasappel

Laat de macadamianoten voor de mayonaise 6 uur weken in mineraalwater. Schil en ontpit de meloen, snij in plakjes.

Snij de nashipeer, venkel en rode ui in dunne plakken. Doe het fruit en de groenten in een glazen kom. Rooster de korianderzaadjes en maal ze grof. Hak de rode chilipeper fijn. Meng beide met het citrussap en de olijfolie. Giet over het fruit en de groenten en laat 2 uur marineren.

Giet de macadamianoten af en mix ze fijn in een blender met het water, citroensap en de macadamiaolie. Kruid met zout.

Maak de dressing: schil de mango en gember, en mix met de resterende ingrediënten tot een gladde dressing.

Schik de ceviche op 4 borden en geef er de dressing en mayonaise bij. Werk af met korianderblaadjes.

Tip: vervang de meloen eventueel door plakjes rauwe witvis zoals heilbot, zeebaars of makreel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content