Cassoulet

  • Moeilijkheid

Cassoulet

Voor 4:

ongeveer 100 g ganzenvet

1 fijngehakte ui

2 fijngehakte tenen knoflook

150 g gedroogde kleine witte bonen (1 nacht geweekt in koud water)

kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)

4 tot 8 toulouserworstjes (op basis van gehakt en verse groene kruiden)

4 dikke sneden gezouten of gerookt spek

1 gekonfijte ganzenbout of 3 gekonfijte eendenbouten

3 pollepels gevogeltebouillon

peper en zout

Smelt ganzenvet in een grote pan en fruit de ui en de knoflook erin aan. Giet het vet weg en doe ui en look bij de witte bonen. Zet het geheel onder met water, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook. Laat de bonen zacht gaar pocheren in 40 tot 45 min. Laat ze nadien enigszins afkoelen in het kookvocht.

Bak ondertussen de worstjes en het spek in ganzenvet. Trek het vlees van de gekonfijte bouten en snij in vrij fijne stukken. Doe al het vlees bij de bonen, zet onder met de gevogeltebouillon, kruid met peper en zout en zet afgedekt 30 min. in een oven van 180Ā°C. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content