Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 vijgen
  • 6 kleine gekookte rode bieten
  • 1 krop radicchio
  • 2 takjes marjolein
  • parmezaankrullen
  • balsamicoazijn
  • 2 el pijnboompitten

Voor de vinaigrette:

  • sap van Â1/2 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl papaverzaadjes

Was de vijgen en snij ze in dunne plakjes. Snij de rode bieten eveneens in dunne plakjes. Snij de radicchio in dunne reepjes. Schik de vijgen, bieten en radicchio op vier borden en kruid met zwarte peper.

Maak de vinaigrette door het citroensap, de olijfolie en papaverzaadjes te mengen. Kruid met zout. Lepel de vinaigrette over de vijgen en bieten. Strooi er de marjoleinblaadjes en parmezaankrullen over, en besprenkel met balsamicoazijn. Rooster de pijnboompitten en verdeel ze over de borden. Lepel nog wat vinaigrette op de radicchio en dien onmiddellijk op.

Was de vijgen en snij ze in dunne plakjes. Snij de rode bieten eveneens in dunne plakjes. Snij de radicchio in dunne reepjes. Schik de vijgen, bieten en radicchio op vier borden en kruid met zwarte peper.Maak de vinaigrette door het citroensap, de olijfolie en papaverzaadjes te mengen. Kruid met zout. Lepel de vinaigrette over de vijgen en bieten. Strooi er de marjoleinblaadjes en parmezaankrullen over, en besprenkel met balsamicoazijn. Rooster de pijnboompitten en verdeel ze over de borden. Lepel nog wat vinaigrette op de radicchio en dien onmiddellijk op.