Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 zeer verse sint-jakobsschelpdieren
  • 2 handenvol kleine pimpernel
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 3 el citroenjenever
  • de schil van een onbespoten sinaasappel
  • een snuifje kurkuma
  • peper & zout

Wrijf het midden van vier borden in met het opengesneden knoflookteentje en leg de pimpernel in het midden van de borden.

Dompel de tomaten in kokend water, verfris en ontvel. Verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes en leg deze op de pimpernel. Kruid de salade met peper en zout.

Snij de sint-jakobsvruchten in dunne rondjes en schik deze carpaccio rond de pimpernel. Bereid de dressing: blancheer de sinaasappelschil driemaal en snij vervolgens in fijne julienne. Meng de olijfolie, citroenjenever en kurkuma en voeg de sinaasappelschil toe. Breng de dressing op smaak en lepel bevallig op de borden.

Wrijf het midden van vier borden in met het opengesneden knoflookteentje en leg de pimpernel in het midden van de borden.Dompel de tomaten in kokend water, verfris en ontvel. Verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes en leg deze op de pimpernel. Kruid de salade met peper en zout.Snij de sint-jakobsvruchten in dunne rondjes en schik deze carpaccio rond de pimpernel. Bereid de dressing: blancheer de sinaasappelschil driemaal en snij vervolgens in fijne julienne. Meng de olijfolie, citroenjenever en kurkuma en voeg de sinaasappelschil toe. Breng de dressing op smaak en lepel bevallig op de borden.